Sări la conţinut

Comunicat de presa Campania „Ziua Bolilor Rare” 2010

1 februarie 2010

Alianţa Naţională pentru Boli Rare România – ANBRaRo vă anunţă sărbătorirea Zilei Internaţionale a Bolilor Rare în România pentru 28 februarie 2010.
Tema Campaniei din anul acesta este : „Bolile rare – o prioritate de sănătate publica”, prioritară fiind cercetarea bolilor rare.
Sloganul campaniei noastre:

Sănătoși și bolnavi, parteneri pentru VIAŢĂ!

Bolile rare sunt cronice, progresive, degenerative şi deseori ameninţă viaţa, cu nivele ridicate de suferinţă. Astăzi nu există un tratament adecvat pentru majoritatea bolilor rare. În lume sunt cunoscute aproximativ 8000 de boli rare, 75% dintre acestea afectând copiii. Oamenii cu boli rare au deseori probleme comune, cum ar fi diagnosticul întârziat, lipsa calităţii informaţiei, lipsa unei îngrijiri adecvate şi inegalitate în accesul la tratament şi îngrijire. Deşi bolile sunt rare, pacienţii nu sunt puţini. Paradoxul bolilor rare constă tocmai în faptul că diversitatea şi numărul mare de boli rare diferite face ca şi expertiza să fie RARĂ. La nivel European trăiesc peste 25.000.000 de pacienţi cu boli rare, din care peste 1.000.000 sunt în România. Majoritatea nu sunt diagnosticaţi, şi aşteaptă sprijinul nostru, al tuturor.

Alianţa noastră lucrează în prezent la finalizarea Planului Naţional de Boli Rare, care sperăm să fie inclus în Strategia Naţională de Sănătate Publică din România.

Ziua Europeană a Bolilor Rare, pe 28 Februarie 2010, este o oportunitate pentru a celebra diversitatea comunităţii bolilor rare în România şi în lume şi pentru a face cunoscută prezenţa acestora printre noi.
Invităm şi aşteptăm pe toţi cei care se pot implica, participa şi organiza manifestări locale în vederea marcării şi sărbătoririi acestei zile.

Persoane de contact:
Dorica Dan – preşedinte ANBRaRo, BoD EURORDIS
Email: office@apwromania.ro; tel: 0726-248707;
http://www.apwromania.ro, http://www.rarediseaseday.org, http://www.bolirareromania.ro, https://ziuabolilorrare.wordpress.com, http://anbraro.wordpress.com

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: