Sări la conţinut

Simpozionul dedicat Zilei Internaţionale a Bolilor Rare 2011„ Rare dar egale” – 24 februarie

6 mai 2011

Asociaţia Prader Willi din România în parteneriat cu Societatea Română de Genetică Medicală, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” Bucureşti au organizat Simpozionul dedicat Zilei Internaţionale a Bolilor Rare 2011„ Rare dar egale” în data de 24 februarie.

Au participat părinţi, pacienţi, specialişti din întreaga țară, reprezentanţi ai Ministerului Sănătății, Agenţia Naţională a Medicamentului, organizaţiile profesionale și comisiile de specialitate, presa scrisă și televiziunea.

Temele abordate au fost multiple: de la strategia naţională și europeană de boli rare la evaluare, de la diagnostic la sprijin social și juridic în bolile rare. A fost abordată situaţia actuală în sistemul sanitar din România și s-a făcut o analiză  a unităţilor de genetică şi a resurselor umane în genetica românească. S-au prezentat serviciile accesibile pacienţilor dar și cele create de organizaţiile de pacienţi iar reprezentanţii autorităților au răspuns întrebărilor pacienţilor. S-a organizat o masă rotundă cu tema: Medicamentele orfane și bolile rare în România și o conferinţă de presă.

Dorica Dan, președinte APWR

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: