Sări la conţinut

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI CU CANCER

16 februarie 2012
by

15 FEBRUARIE 2012 marchează ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI CU CANCER. Alianta Nationala pentru Boli Rare si Asociatia Romana de Cancere Rare doresc sa marcheze aceasta data ca o zi specială pentru a arăta solidaritatea față de copiii și familiile care se confruntă cu această boală.” Rari, dar solidari” este si tema campaniei de Ziua Internationala a bolilor rare organizata de alianta noastra in acest an.

            La nivel mondial, in fiecare an, mai mult de 160.000 de copii sunt diagnosticați cu cancer, iar aproximativ 90.000 mor din cauza acestei boli. Cu un tratament prompt și eficient multe din cancerele infantile pot fi vindecate!!!!!

            Cu toate acestea, diagnosticul tardiv diminuează rata de supraviețuire. Statisticile globale demonstreaza diferente șocante. Astfel, în țările dezvoltate, aproximativ 80% din copiii cu cancer supraviețuiesc, dar în țările cu resurse limitate, acest procent scade la doar 20% (și aceasta datorită, în special, prezentării tardive la medic), sau chiar 10% în țările cele mai sărace ale lumii, unde este dificil a avea acces la informații, diagnosticare precoce, îngrijire și tratament. Aceasta înseamnă că, în fiecare an, mai multe de 90 000 de copii din lumea întreagă mor, dar acest lucru ar putea fi împiedicat! (statisticile provin de la Confederația Internațională a Organizațiilor Părinților cu Copii Bolnavi de Cancer – ICCCPO)

Va invitam sa  fiti alaturi de copiii cu cancer răspândind această informație:

Semne de avertizare a cancerului la copii. Apelați, din timp, la ajutorul medicului atunci când observați persistența unor simptome precum: prezența unor pete albe la nivelul pupilei, tulburări de vedere, strabism nou-instalat, orbire, bombarea globului ocular; creșterea în volum a abdomenului/pelvisului, umflături la nivelul capului și gâtului, a membrelor și glandelor; febră inexplicabilă, prelungită mai mult de două săptămâni; pierderea în greutate, paloare, senzație de oboseală, vânătăi sau sângerări ușoare; dureri de oase, încheieturi și spate, fracturi frecvente.

            SEMNE NEUROLOGICE: schimbări sau alterări ale mersului, echilibrului sau vorbirii, regresie în dezvoltare, dureri de cap care persistă mai mult de 2 săptămâni cu sau fără senzații de vomă    

Ziua de 15 FEBRUARIE a fost declarată ca fiind  ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI CU CANCER de către  Confederația Internațională a Organizațiilor Părinților cu Copii Bolnavi de Cancer – ICCCPO începând cu anul 2003. ICCCPO reprezintă părinții și familiile copiilor cu cancer din 60 de țări ale lumii.

            Speram sa fiti alaturi de noi!

Dorica Dan- Presedinte Asociatia Prader Willi din Romania

Presedinte Alianta Nationala pentru Boli Rare

Presedinte Asociatia Romana de Cancere Rare

Vice-presedinte EURORDIS; BoD IPWSO; memberEUCERD

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: